Faglig baggrund

Misbrugsterapeut Kim Yde, Silkeborg, har speciale i afhængighed.

Kim er kvalificeret til at arbejde med både 1:1-sessioner, par- og familieterapi samt intervention, og han fungerer som både coach og terapeut.

Kim Yde har stor viden om afhængighed i bred forstand (fx ludomani, euforiserende stoffer, alkohol) og om, hvad afhængighed kan betyde for mennesker – både fysisk, psykisk og socialt.

Arbejdsmetoder

Som misbrugsterapeut er Kim Yde certificeret inden for bl.a.:

  • NADA. Denne øreakupunktur-form virker mod abstinenser, giver ro, fjerner tankemylder og trang til fx alkohol, cigaretter og euforiserende stoffer. NADA virker mod søvnløshed og meget andet, og kan bruges sammen med meditation.
  • Kognitiv terapi. I denne terapiform forholder vi os til situationen og problemstillingerne, som de er her og nu, frem for at fokusere på årsagerne til at afhængigheden er opstået. Vi arbejder, kort sagt, i nutid frem for i datid.

Kim behersker herudover:

  • Positiv psykologi i form af coaching med fokus på forebyggelse, sundhedsfremme og udvikling.
  • Mentaltræning. Mentaltræning anvendes til at genopbygge den afhængiges selvværd, så vedkommende begynder at tro på sig selv og få overskud til at se vejen ud af sin afhængighed.
  • Narrativ terapi. I denne terapiform søger man årsagerne til problemets opståen i tidligere oplevelser.
Misbrugsterapeut Kim Yde i Silkeborg har afhængighed som sit speciale

Både i sit arbejde som terapeut og som sponsor, mentor, i AA, bruger Kim alle ovennævnte værktøjer for at kunne så frø, give håb og finde en vej ud for de mennesker, han arbejder med.

Kim tilpasser behandlingsformen til det menneske eller den familie, han arbejder med. Kim Yde har terapilokale centralt i Silkeborg, men arbejder i hele landet.

Certifikat for misbrugsterapeut Kim Yde - Kim Yde er certificeret til at arbejde som misbrugsterapeut med speciale i afhængighed
Kim Yde er certificeret til at arbejde som misbrugsterapeut med speciale i afhængighed

Kim Yde har gennemgået uddannelsen Danish Addiction Counselor (DAC) på Frederiksberg. DAC er en 18-måneders praktisk og teoretisk uddannelse, der har som formål at gøre de studerende i stand til at varetage rådgivning og behandling af afhængige samt pårørende til afhængige. Uddannelsen udgør et solidt grundlag for at arbejde med misbrugsbehandling, rådgivning og forebyggende arbejde.

Misbrugsterapeut Kim Yde ønsker at så frø og lade dem spire - og derved hjælpe mennesker ud af afhængighed
Call Now ButtonRing til Kim Yde